LEDER: Bliv aldrig for stolt til at videreuddanne dig

En god leder er en leder, der vil gøre alt for at blive den bedst mulige version af sig selv. Både for sine medarbejderes skyld, men også for sin egen skyld. God ledelse kræver, at man er villig til at tilpasse sin lederstil og hele tiden forsøger at gøre arbejdsmiljøet i virksomheden bedre.

Derfor er det vigtigt, at du som leder erkender, at du ikke ved alt. Nok kan du have mange år på bagen og mange værktøjer, som du kan benytte dig af. Det ændrer dog ikke på, at dine medarbejdere udvikler sig, og det skal din ledelse også. Der findes heldigvis et hav af gode lederuddannelser, der kan være med til at videreuddanne dig.

Lederuddannelse - Bliv aldrig for stolt til at videreuddanne dig

Udvikling er aldrig dårligt

For nogle kan det føles som et nederlag at fortsætte med at uddanne sig, selvom man allerede er stolt leder af en virksomhed eller en afdeling. Og det kan få mange til at holde sig fra at forbedre deres lederstil. Det er desværre en ærgerlig tendens, der også går ud over medarbejderne.

Tænk blot på hvilken stor betydning løbende uddannelse har i andre brancher. Nok kan du være verdens bedste fodboldspiller, men det betyder ikke, at du stopper med at træne. Hvis du skal fortsætte med at blive bedre, skal du nemlig øve dig. Sådan er det også med ledelse. Der dukker hele tiden nye og bedre metoder op til den bedste lederstil, og så skader det ikke at få opfrisket de ting, man har fået at vide før. Det kan tænkes, at de er gået i glemmebogen undervejs.

Videreuddannelse kan også være med til at give dig flere kompetencer på arbejdsmarkedet. Har du drømme om at prøve nye udfordrende veje i dit arbejdsliv? Så er uddannelse vejen frem. Desuden kan en udvidet arbejdsprofil være med til at give dig nogle kompetencer, der kan være med på de fleste niveauer. Dine muligheder bliver altså betydeligt bedre, jo flere videreuddannelser du har i ryggen.

Lad ikke din stolthed stoppe dig

Det kan være svært for nogle ledere at erkende og indse, at deres ledelsesstil kan forbedres. Mange ledere ser dem selv som stærke forbilleder for deres medarbejdere. Derfor kan det ikke nytte noget at tage udvidede lederuddannelser. Men det er desværre en misforstået opfattelse af konceptet.

Som leder er du et forgangsbillede for dine medarbejdere. Og dine medarbejdere ønsker og fortjener den bedst mulige leder, der kan hjælpe dem i dagligdagen på bedst mulig vis. Viser du dine medarbejdere, at du er klar på altid at forbedre dine evner som leder, vil det muligvis smitte af på dine medarbejdere. Du kan håbe på, at du på den måde kan inspirere dine medarbejdere til altid at forsøge at blive bedre.

Føler du ikke, at du kan forbedre dine kompetencer som leder og lære nye ting? Så tænk om igen. Du kan altid blive dygtigere til det, du arbejder med. Der findes et hav af spændende og kompetencegivende lederuddannelser til lederen, der ved alt, så det er bare med at komme i gang.

0 svar

Skriv en kommentar

Vil du være med i debatten?
Skriv gerne en kommentar!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *