Stefan Valentin Christensen er næsten færdig med sin bachelor i international hospitality management. – Hvilket job jeg får senere er ikke så vigtigt – så længe jeg kan skabe oplevelser for andre mennesker, mener han

RANDERS: International hospitality manager. En ikke helt mundret titel. Men når man taler med Stefan Valentin Christensen (25), der kun er et mulehår fra at afslutte netop denne videregåendeuddannelse på Erhvervsakademi Dania i Randers, er han ikke i tvivl: Uddannelsen handler om at blive klædt på til at skabe gode oplevelser for andre mennesker.

Uddannelsen, der varer halvandet år, er en overbygning på erhvervsakademiernes toårige økonomuddannelse, og Stefan Valentin Christensen har en eksamen som serviceøkonom med til uddannelsen.

– Det var først, da jeg oplevede, at jeg ikke var helt, hvor jeg gerne ville være som serviceøkonom, at jeg fik øjnene op for international hospitality manager. Ligesom for serviceøkonomer handler det om at skabe oplevelser, men overbygningen er først og fremmest en lederuddannelse og en uddannelse i kulturforståelse, som giver andre og større muligheder for at arbejde i oplevelsesindustrien, siger han.

Hvilke job han vil rette blikket mod med sin seneste uddannelse i hus er dog ikke så afgørende.

– Jeg kunne forestille mig at arbejde med Roskildefestivalen, North Side-festivalen eller måske Food Festival i Århus. Eller noget helt andet.

Jeg har fået det ekstra lag lagt oven på min serviceøkonom-uddannelse, som jeg søgte. Og fordi uddannelsesniveauet i servicebranchen faktisk ikke er særlig højt, vil jeg med min treethalvt årige uddannelse faktisk kunne sigte ganske højt
Stefan Valentin Christensen,BA i international hospitality management

– Min overbygning føjer en ledelsesuddannelse til min uddannelse som serviceøkonom, siger Stefan Valentin Christensen.

International – i Danmark

Uddannelsen har – som navnet fortæller – også et internationalt perspektiv, men Stefan Valentin Christensen vil først finde sit arbejdsmæssige fodfæste i Danmark, inden han vil overveje udlandet som en mulighed.

– Jeg er for to uger siden kommet hjem fra en tre måneders praktik i Australien – med en masse gode oplevelser. Og jeg arbejder faktisk for min australske værtsvirksomhed – Orenda Health – blandt andet med budgetter og kontakter til danske virksomheder som Erhvervsakademiet Dania, fortæller han.

En kontakt, som han ikke udelukker vil kunne udvikle sig til et fuldtidsjob. Engang i fremtiden.

– Men i dag er det ikke nødvendigt at rejse ud for at arbejde internationalt. Det kan du fint gøre hjemme fra Danmark.

At hans fortsatte engagement i australske Orenda Health kan vise sig at være et virkeligt scoop for hans fortsatte karriere, er han da heller ikke blind for.

– Men det er helt generelt for uddannelsen, at vi får en solid kontakt til den virkelighed, vi efterfølgende skal beskæftige os med – plus at sådan et praktikophold er godt til at booste din selvtillid.

Indstilling og held

International hospitality manager er en bacheloruddannelse, og overgangen fra at læse til serviceøkonom til videreuddannelse har været noget af et spring.

– En bacheloruddannelse er i højere grad selvstudium, end jeg tidligere har været vant til. Og hvor meget du får ud af sådan en uddannelse afhænger meget af dig selv og din egen indstilling. Plus en portion held heller ikke er at kimse af, siger han.

Stefan Valentin Christensen har åbenbart haft den rigtige blanding af engagement og held, for i dag er han ovenud tilfreds med sin bacheloruddannelse.

– Jeg har fået det ekstra lag lagt oven på min serviceøkonom-uddannelse, som jeg søgte. Og fordi uddannelsesniveauet i servicebranchen faktisk ikke er særlig højt, vil jeg med min treethalvt årige uddannelse faktisk kunne…

Læs hele artiklen om “Brænder for oplevelser med international lederuddannelse” her: https://amtsavisen.dk/randers/Braender-for-oplevelser-med-international-lederuddannelse/artikel/420231

0 svar

Skriv en kommentar

Vil du være med i debatten?
Skriv gerne en kommentar!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *