Over halvdelen af lederne i det offentlige er ikke uddannet til at stå i spidsen for en større ledergruppe. Det viser en undersøgelse, som hovedorganisationen FTF har fået lavet.

De skal stå i spidsen for politifolk, sygeplejersker eller socialrådgivere, men under halvdelen af cheferne i det offentlige har aldrig været på kursus i at være leder.

Kun 43 procent af lederne i det offentligt har en lederuddannelse. Værst ser det ud på det statslige område, hvor kun 35 procent af de daglige ledere i hæren, politiet eller på skattekontoret har taget en diplom- eller masteruddannelse i at lede.

Rystet over resultatet

Det er hovedorganisationen FTF, der har spurgt over 1300 chefer om deres uddannelse, og formand Bente Sorgenfrey er rystet over resultatet.

– Det kan mærkes ved, at innovation, fokus på at nedbringe sygefraværet og redskaberne til at skabe et godt samarbejde ikke er til stede, siger hun.

Derfor foreslår FTF nu i forbindelse med trepartsforhandlingerne med regeringen og kommunerne, at omkring 15.000 ledere skal have en diplomuddannelse i løbet af kort tid. Det vil koste omkring en milliard kroner, men investeringen er ifølge Sorgenfrey godt givet ud.

I Ledernes Hovedorganisation peger uddannelseschef Mette Bjørn på, at de færreste ønsker at ansætte en tømrer, mekaniker eller journalist uden uddannelse. Derfor er det vigtigt at komme på skolebænken og lære at lede.

Håndholdt ledelse

– Ellers ender det jo med det, jeg kalder håndholdt ledelse. Medarbejderne mister..

Læs hele artiklen om “Offentlige chefer har ingen lederuddannelse” her: https://www.dr.dk/nyheder/indland/offentlige-chefer-har-ingen-lederuddannelse

0 svar

Skriv en kommentar

Vil du være med i debatten?
Skriv gerne en kommentar!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *